Бесіда про Шлях учнівства

Джвал Кул

11 січня 2010 року

Я ЄСМЬ Джвал Кул. Я прийшов знову, тому що настала моя черга дати вам свої наставляння.

Не думаю, що те, про що я маю намір говорити, є чимось новим для вас. Швидше за все, тією чи іншою мірою ви знайомі із цим Вченням. Але для того щоб знання закріпилося, необхідно постійно оновлювати його, показуючи Істину під різними кутами зору.

Я прийшов на Промені Любові. І саме завдяки цій якості мого серця я зміг у період мого останнього втілення на Землі значно просунутися на своєму духовному Шляху.

Ви знаєте, що є люди, які воліють отримати знання, оформлене в ментальну оболонку, при цьому вони вважають, що отримують Божественну Мудрість. Інші люди бажають зміцнитися у своїй Вірі й шляхом неймовірних зусиль змушують себе слідувати Шляхом Посвячень.

Я вибрав найкоротший шлях – Шлях Любові. І я не жалкую про те, що служу на цьому Промені. Тому що Любов є ключем, і за допомогою вияву тільки однієї цієї якості можна осягнути Божественну Істину й зміцнити свою Віру. При цьому ви відчуваєте тільки Любов, і вам радісно йти вашим Шляхом.

А зараз після того, як я повідав вам трохи про свій Шлях, я бажав би зупинитися на іншому моменті вашого просування Шляхом. Я згадав буквально перед самим початком передачі цього Послання, що залишилася неосвітленою ще одна дуже важлива тема, і, звичайно, її необхідно вам розкрити в рамках відпущеної Божественної можливості. Ідеться про вашу відданість Вчителеві.

У ваш час і в тих країнах, де поширюються ці Послання, не так вже часто можна почути про Шлях учнівства. Вважається, що є більш кращі й сучасніші шляхи, які дозволяють дуже швидко досягти просвітлення не вдаючись до сторонньої допомоги.

Улюблені, Бог не хоче обмежувати вашу волю, і ви можете шукати вашу істину в будь-якому місці на земній кулі й піддавати себе самим дивним, з нашого погляду, практикам і поклонінням. Це ваш вибір і ваша вільна воля.

Я ж учу за старим звичаєм, тому Шляху, яким людство йде вже багато мільйонів років. І за цей період часу цей Шлях ще ніколи не дав збою. За винятком тих випадків, коли ви йдете за неправильним гуру, неправильним вчителем.

В інших випадках цей Шлях завжди використовувався Братством за всіх часів. І у ваш час цей Шлях відкритий.

І раніше, у колишні часи дуже важко було знайти свого Вчителя. Ви знаєте історію про Тилопу й Наропу. Ви чули багато історій про гуру-чола відносини. У ваш же час інформаційні потоки так набагато посилилися, що в цьому океані інформації дуже складно орієнтуватися. І багато відданих служителів і шукачів Істини піддаються спокусі й попадаються на гачок то одного, то іншого пройдисвіта, який називає себе гуру.

Я дам вам один із критеріїв, яким ви можете керуватися при вашому виборі. Спробуйте зрозуміти, до якого ланцюга учнівської наступності належить той гуру, за яким ви збираєтеся слідувати. Чи є ті вчителі, яких він почитає, і хто вони.

Нашому Шляху, Шляху Владик Мудрості вчили дуже відомі у вашому світі особистості, і серед них Ісус, пророк Магомет, Гаутама Будда, Лао Дзи, Конфуцій, Піфагор. Я можу продовжити перелічувати.

Якому з перелічених Вчителів людства слідує ваш гуру, за яким ви зібралися слідувати?

Повірте мені. Є вторований шлях. Яким ішов багато хто. Ніхто не забороняє вам шукати свій власний шлях і слідувати ним. Але я вважаю своїм обов'язком попередити вас про небезпеку проходження невторованою дорогою. І я знаю багатьох шукачів істини, які набули гордині йти своїм власним шляхом.

Я бачив їхнє каяття, коли вони з'являлися перед Кармічним Правлінням, і Кармічне Правління сповіщало їх про створену карму. Тому що, коли ви самі йдете невторованим шляхом, це – ваша карма, ваш власний експеримент і ваш вибір. Але тоді, коли ви ведете за собою інших людей, то ваша карма збільшується багаторазово.

Закон дуже суворий до тих, хто самопроголошує себе духовним вчителем і веде за собою інших. Це нагадує хід сліпих, коли один сліпий говорить іншим, що він бачить, і вони вірять йому й прямують за ним. Результат відомий. Вони можуть дійти тільки до першої канави.

Тому не вподібнюйтеся цим сліпим. Керуйтеся у вашому житті мудрим правилом: ніколи не довіряти людині, яка знайшла свій власний шлях до Бога. Нехай вона доведе, що її шлях не веде в нікуди.

Я кажу вам, що є перевірений Шлях. І я кажу вам, що в кожній релігії світу є положення, які вказують на цей Шлях.

А зараз я прагнув би, користуючись нагодою, підняти ще одне питання. І це питання стосується ваших особистих відносин з Богом. Найголовнішим для вас є знайти внутрішнє співзвуччя з Божественним світом. Тоді, коли компас вашого серця працює, вам не страшні ніякі спокусники з ілюзорного світу. Ваше серце знає Істину. І тоді, коли ви перебуваєте у стані безумовної Любові до всього, що вас оточує, саме в цьому стані ви здатні побачити Істину. Ловіть ці щасливі моменти у вашому житті. Бог їх дає вам. І в мить, коли безумовна Любов до всього живого охоплює вас, ви можете поставити собі будь-яке запитання, і ви отримаєте відповідь вашого Вищого Я.

Чим більше у вашому світі різної інформації та різних новоявлених гуру, тим більше ви повинні керуватися у ваших життях відповідями, що приходять зсередини вашої істоти. Це – та якість, яка вам необхідна. І про розвиток дару розрізнення ви маєте молити Бога у ваших молитвах насамперед, а не про матеріальні блага й ілюзорні цілі.

Ми намагаємося виловити якнайбільше душ із океану ілюзії, а протилежні нам сили прагнуть захопити якнайбільше душ і відвести їх зі Шляху.

Не підставляйте себе сліпо на поталу духам пітьми. Умійте за їхніми розмовами про бога й любов побачити звірине нутро й особисту користь.

Моя сьогоднішня бесіда була не дуже радісною, але я думаю, що вона буде корисною для багатьох.

Я ЄСМЬ Джвал Кул.
З Любов'ю Я ЄСМЬ.